Medici
INFORMATII MEDICALE
Anestezia reprezintă un procedeu medical de diminuare sau de suprimare temporară, completă sau parțială, a sensibilității corpului la dureri, realizat prin agenți fizici sau chimici. Anestezia se folosește în proceduri chirurgicale pentru a le permite pacienților să suporte o intervenție chirurgicală fără durere. Un foarte bun anestezic este gazul cu xenon, ce creează o senzație de adormire instantanee.
Există mai multe forme de anestezie:
Anestezie generală, care constă în pierderea reversibilă a conștienței și memoriei evenimentului neplăcut. Aceasta poate fi inhalatorie, folosind gaze anestezice, sau intravenoasă. Se caracterizează prin suprimarea conștientei, a senzațiilor dureroase și a reflexelor, cu păstrarea funcțiilor vitale (circulația sanguină și respirația);
Anestezie locală, caracterizată prin pierderea reversibilă a senzației într-o parte a corpului, prin administrarea de drog anestezic în acea parte;
Anestezia regională, care reprezintă pierderea reversibilă a senzației și a mișcării într-o regiune, prin blocarea selectivă a unui segment de măduvă a spinării sau nervii periferici ai regiunii respective.
PREGATIRE
PREGATIRE COLONOSCOPIE CU SAU FARA ANESTEZIE GENERALA
Medicul dvs. v-a prescris o interventie medicala pentru a carei reusita este necesara o evacuare completa a intestinului dvs. Pentru a elimina toate resturile de materii fecale cea mai buna solutie este ingerarea unei solutii pe care o veti prepara chiar dvs., dupa instructiunile de mai jos. Aceasta solutie va fi integral evacuata, provocand o diaree (necesara), astfel incat mucoasa intestinala va fi perfect curata usurand explorarea completa a colonului si oferind medicului dvs. cele mai bune conditii pentru o interventie de calitate. Va sunt necesare 4 plicuri de FORTRANS, pe care le procurati de la farmacie.
Puneti continutul fiecarui plic in cate un litru de apa, agitati pana la dizolvarea completa a pudrei. Beti solutia obtinuta inaintea investigatiei:
– in ziua precedenta colonoscopiei ultima masa va fi la ora 16:00(supa si piure);
– incepand cu ora 20:00 si pana la ora 22:00 beti 2 litri de solutie de Fortrans (2 plicuri dizolvate in 2 litri);
– a doua zi dimineata incepand cu ora 07:00 si pana la ora 09:00 beti 2 litri de solutie de Fortrans (2 plicuri dizolvate in 2 litri);
– de acum inainte si pana in momentul colonoscopiei nu mai consumati alimente solide, semi-solide si lichide.
Este foarte important ca administrarea de Fortrans sa fie incheiata cu cel putin 6 ore inaintea examinarii, daca este cu anestezie generala. Nu aveti voie sa mancati nimic in timpul sau dupa ce ati baut solutia de FORTRANS, in afara de cele precizate mai sus. Daca sunteti in tratament pentru alta afectiune, acesta va fi continuat si in dimineata efectuarii colonoscopiei.
Pentru pacientii care urmeaza tratament cu TROMBEX, ASPENTER, PLAVIX- acesta trebuie intrerupt cu 5-6 zile inainte de colonoscopie. Pentru pacientii care urmeaza tratament cu SINTROM, TROMBOSTOP, ETC., se recomanda consult cardiologic si administrarea de anticoagulant injectabil (Clexane, etc) la recomandarea medicului cardiolog. Foarte important este ca dupa ultima masa ingerata sa treaca minim 4 ore pana se incepe a se bea solutia de pregatire.
DE MENTIONAT: INAINTE CU 3 ZILE DE COLONOSCOPIE NU AVETI VOIE SA CONSUMATI FRUCTE ,LEGUME , MUSLI, CEREALE.
PENTRU ORICE INFORMATII SUPLIMENTARE CONSULTATI-VA CU NOI !!!